مجازات فحاشی به مادر و خواهر و همسر
مجازات فحش دادن به مادر، خواهر و همسر چیست؟ فحاشی و توهین کردن در قانون مجازات اسلامی جرمانگاری شده است اما فحاشی ناموسی امر زشت و ناپسندی است که هم از نظر قانونی و هم از نظر شرعی مورد نکوهش قرار گرفته است. قانونگذار در مورد مجازات فحاشی ناموسی نسبت به سایر خشونتهای کلامی حساسیت بیشتری به خرج داده است. مجازات آن از مجازات توهین کردن بسیار سنگینتر است. مقنن با این امید که مجازات سنگین برای فحاشی ناموسی بتواند حالت بازدارندگی ایجاد کند، چنین قوانینی وضع نموده است. در این مطلب به موضوع فحاشی به مادر و خواهر و همسر میپردازیم.
مجازات فحاشی ناموسی چگونه تعیین میشود؟
مجازات فحاشی ناموسی با توجه به عباراتی که به کار گرفته شده است و قصد و نیت مجرم تعیین خواهد شد. در ماده 608 قانون مجازات اسلامی درباره جرم فحاشی و توهین سخن گفته شده است. در این ماده، مجازات شلاق و جریمه نقدی برای این جرم در نظر گرفته است.
درباره مجازات فحاشی ناموسی نکاتی وجود دارد. در قانون آمده است که اگر مجرم الفاظی به کار ببرد که به زنا (رابطه جنسی نامشروع زن و مردی) یا لواط (رابطه دو مرد) بهطور صریح اشاره داشته باشد و این اعمال قبیح را به خواهر، برادر، پدر، مادر و همسر شخص نسبت دهد، مرتکب توهین شده و مطابق ماده 608 مجازات خواهد شد.
اما درباره کسی که نسبت زنا یا لواط به وی داده شده است، مجرم مرتکب قذف شده و به مجازات فحاشی ناموسی محکوم خواهد شد.
قذف و نسبت زنا دادن دارای شرایطی است، از جمله آنکه عبارت زنا واضح و روشن باشد و ابهامی در معنا و مفهوم آن وجود نداشته باشد. کسی که اتهام زنا میدهد باید نسبت به معنا آگاهی داشته و با قصد انتساب به شخص آن را به کار ببرد. آگاهی نسبتدهنده شرط است، هر چند مخاطب متوجه معنای عبارت نباشد. با جمع شرایط گفتهشده مجازات فحاشی ناموسی اعمال خواهد شد.
روش اثبات فحاشی ناموسی
- اقرار متهم
- شهادت شاهدین
- اماره و علم قاضی